Jak to všechno začalo…

Za totality jsem se vyučil kuchařem, nicméně brzy po vyučení mě vojna postavila před volbu, zda se kuchařskému řemeslu dále věnovat. Na vojnu jsem jít nechtěl a vaření (dočasně) pověsil na hřebík. Zkoušel jsem leccos, ale stále mě to táhlo zpět ke gastronomii, ačkoliv jsem se, upřímně řečeno, už neměl v plánu do kuchyně vrátit. Přesto jsem po revoluci začal zase vařit, v kuchyni postkomunistického Hotelu Praha v Dejvicích. Poté jsem se stále točil okolo gastronomie a pracoval ve firmách jako např. Unilever (Knorr) a Nestlé (Maggi).

V roce 2008 jsem se potkal s Romanem Vaňkem, který v té době zakládal Pražský kulinářský institut. Pracoval jsem se spoustou úžasných kuchařů a lidí a našel zajímavé kontakty. V roce 2015 jsem se setkal s ředitelem Weber-Stephen CZ&SK panem Václavem Modelským, který mi nabídl možnost dělat pod záštitou Weber kurzy grilování. S Fudžim (Robertem Foukalem) jsme cestovali napříč republikou a pořádali kurzy grilování pro firmy a jejich obchodní partnery. A v této době již začaly vznikat první myšlenky na vlastní akademii grilování.

Tento sen jsem začal realizovat až v roce 2019 a cesta k němu byla trnitá. Vše začalo oslavou mých narozenin, na které jsem od svých přátel dostal dárek – ruličku zabalenou do alobalu. Z ruličky jsem vybalil vizitky se svým jménem, novým logem a odkazem na webové stránky S Davidem za grilem. Byl to pro mě naprostý šok, ale také obrovský impuls si svůj sen začít konečně plnit. Začal jsem se poohlížet po vhodných prostorech, ale dlouhou dobu se mi to nedařilo. Až v lednu 2020 jsem je objevil! Okamžitě jsem začal jednat. Vypracoval prezentaci a začal shánět investory. Během jednoho měsíce jsem sehnal tři, kteří byli ochotni mě v mém projektu finančně podpořit.

.. jenže “přišel covid” … A ten takovým způsobem zamíchal kartami, že jsem ze dne na den přišel o investory a o možnost realizace mého snu. Seděl jsem doma, neměl do čeho píchnout a přemýšlel, co dál. Uvažoval jsem o odložení celého projektu o rok…o dva.. Ale pak jsem si uvědomil, že tudy cesta nevede. Nechtělo se mi opustit myšlenku vlastního obchodu a gril akademie, o dokonalé prostory, které jsem dlouho hledal. Upravil jsem projekt (z původních 10 milionů na polovinu) a začal nové kolečko s hledáním investorů. Bohužel, covidová doba tomu vůbec nenahrávala a majitelé objektu mě začínali tlačit k rozhodnutí. Udělal jsem jeden z nejtěžších kroků v životě … 10.8.2020 jsem podepsal smlouvu na pronájem prostor na 10 let, bez investora a ze své kapsy zaplatil první nájem. Ale štěstí se na mě usmálo, investora jsem během několika málo dní našel. Začalo se stavět, budovat, rekonstruovat, realizovat. Po stále se opakujících lockdownech se nám v březnu konečně podařilo přivítat první zákazníky v naší nové prodejně WEBER STORE PRAHA a gril akademii S Davidem za grilem.

Cesta to bude ještě dlouhá, ale je mi ctí, že vám mohu tento můj sen konečně představit. Těším se na vaší návštěvu v našem Weber Store nebo v naší gril akademii S Davidem za grilem.

Váš David Izák

Přidat komentář





0
    0
    Váš košík
    Váš košík je zatím prázdnýZpět do obchodu