Příběh brisketu
Příběh brisketu u nás na Průběžné začal minulý čtvrtek, kdy jsme ráno nakořenili kořením SPG (sůl, pepř, česnek) tenhle nádherný kus hovězího hrudí a vložili do peletového grilu SmokeFire nahřátého na 120°C.
Brisket jsme nechali tři hodiny jen tak osušit, pak jsme ho potřeli kvalitní grilovací omáčkou Stonewall, pečlivě zabalili do řeznického papíru Weber a znovu nechali v peletovém grilu se zapíchnutou sondou. Po dosažení vnitřní teploty 98°C při teplotě grilu 120°C jsme maso po sedmi hodinách vyndali.
Přes noc jsme maso nechali zabalené a uložené v thermoboxu, kde si odpočinulo a ráno bylo nádherně šťavnaté.
Ten kdo nás sleduje na sociálních sítích mohl vyslyšet naši výzvu a přijet v pátek ráno na snídani šampiónů. Brisket byl prostě dokonalý !!