YAXELL RAN PLUS kuchařský nůž
Tradiční všestranný nůž vhodný pro hobby i profesionální kuchaře.Pravý japonský kuchyňský nůž z damaškové oceli.
Pomocník pro každého kuchaře
Kuchařský nůž je jedním z nejuniverzálnějších kuchyňských nožů. Jeho dlouhá, štíhlá čepel s ostrou špičkou exceluje v mnoha úkolech – od krájení zeleniny, masa a ryb, až po jemné sekání bylinek nebo loupání stroužků česneku. Díky čepeli ve tvaru kolébky můžete krájet klasickým houpavým pohybem. Kuchařský nůž je díky všestrannosti skvělou volbou jak pro profesionální, tak pro nadšené domácí kuchaře.
Proces výroby japonské damaškové oceli
Proces výroby damaškové oceli vychází z tradiční japonské techniky pro výrobu samurajských mečů. Výroba spočívá ve spojení velmi tvrdé vysokouhlíkaté oceli a houževnaté nízkouhlíkaté, které se opakovaně překládají. Následuje opakované zahřívání a šokové zmražení čepele. Výsledkem je mimořádně tvrdá a současně houževnatá ocel, která má dokonalé ostří a nikdy nekoroduje. Středová ocel VG10, s tvrdostí 60-61 HRC, zajišťuje výjimečnou odolnost a dlouhotrvající ostrost nože.
Jedinečná kresba nože
Japonské nože Yaxell jsou z damaškové oceli. Proto když se na závěr čepel opískuje, díky odlišné tvrdosti dojde k odhalení krásné kresby střídajících se vrstev oceli. Řada RAN PLUS má celkem 69 vrstev damaškové oceli, díky čemuž každý nůž získává svůj jedinečný vzor. Neexistují dva nože, které by byly stejné, proto je každý nůž jedinečný a jedině váš!
Rukojeť z micarty
Micarta je extrémně odolný a zároveň lehký materiál s trvanlivostí desítek let. Na rozdíl od dřeva neabsorbuje vodu, ani nepobírá pachy a není potřeba se o něj jakkoli starat. Rukojeť z micarty nabízí vynikající ergonomii a pevný úchop, i když máte vlhkou či mastnou ruku. S čepelí je spojena nekorodujícími nýty.
Ruční gravírování japonským mistrem
Na každém noži jsou ručně vygravírovány znaky, které znamenají “více vrstvá ocel”. Gravírování dodává každému noži jedinečný charakter a je odrazem odedávna ceněné japonské zručnosti, která vyžaduje léta praxe.
Vyrobeno v Japonsku
• Nože nepoužívejte ke krájení zmražených potravin.
• Japonské nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
• Nůž po použití očistěte vodou a otřete suchou útěrkou.
• Nože nemyjte v myčce na nádobí.
• Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
• Balení: Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, kterou zároveň můžete použít jako pouzdro na nože.
Damascénská ocel: 69 vrstev
Otázky a odpovědi
Zatím tu nejsou žádné otázky, zeptejte se jako první!











Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.