YAXELL SUPER GOU kuchařský nůž
Impozantní čepel složená ze 161 vrstev damascénské oceli.
Pomocník pro každého kuchaře
Kuchařský nůž je jedním z nejuniverzálnějších kuchyňských nožů. Jeho dlouhá, štíhlá čepel s ostrou špičkou exceluje v mnoha úkolech – od krájení zeleniny, masa a ryb, až po jemné sekání bylinek nebo loupání stroužků česneku. Díky čepeli ve tvaru kolébky můžete krájet klasickým houpavým pohybem. Kuchařský nůž je díky všestrannosti skvělou volbou jak pro profesionální, tak pro nadšené domácí kuchaře.
Proces výroby japonské damaškové oceli
Proces výroby damaškové oceli vychází z tradiční japonské techniky pro výrobu samurajských mečů. Výroba spočívá ve spojení tvrdé vysokouhlíkaté oceli a houževnaté nízkouhlíkaté, které se opakovaně překládají. Následuje opakované zahřívání a šokové zmražení čepele. Výsledkem je mimořádně tvrdá a současně houževnatá ocel, která má dokonalé ostří a nikdy nekoroduje. Čepel nože je tvořena celkem 161 vrstvami damaškové oceli – jádro z ultra tvrdé mikrokarbidové práškové nerez oceli SG2, obklopené 80 vrstvami houževnaté damaškové oceli z každé strany.
Jedinečná kresba nože
Japonské nože Yaxell jsou z damaškové oceli. Proto když se na závěr čepel opískuje, díky odlišné tvrdosti dojde k odhalení krásné kresby střídajících se vrstev oceli. Řada Super Gou má neuvěřitelných 161 vrstev damaškové oceli, díky čemuž každý nůž získává svůj jedinečný vzor. Neexistují dva nože, které by byly stejné, proto je každý nůž jedinečný a jedině váš!
Rukojeť z červeno-černé mikarty
Rukojeť nožů Super GOU 161 je vyrobena z červeno-černé plátnové mikarty – mimořádně odolného materiálu, který je známý svou dlouhou životností, odolností vůči vlhkosti a pachům a minimálními nároky na údržbu. Mikarta je pevně připevněna třemi nerezovými nýty, které zajišťují stabilitu a dlouhou životnost nože
Ruční gravírování japonským mistrem
Na každém noži jsou ručně vygravírovány znaky, které znamenají “více vrstvá ocel”. Gravírování dodává každému noži jedinečný charakter a je odrazem odedávna ceněné japonské zručnosti, která vyžaduje léta praxe.
Vyrobeno v Japonsku
• Nože nepoužívejte ke krájení zmražených potravin.
• Japonské nože nejsou určeny na krájení masa s kostí.
• Nůž po použití očistěte vodou a otřete suchou útěrkou.
• Nože nemyjte v myčce na nádobí.
• Nože vždy ukládejte mimo dosah dětí.
• Balení: Každý nůž je dodáván v dárkové kazetě, kterou zároveň můžete použít jako pouzdro na nože.
Damascénská ocel: 161 vrstev
Otázky a odpovědi
Zatím tu nejsou žádné otázky, zeptejte se jako první!









Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.