V knize vás čekají zcela nové, výjimečně chutné recepty od Yotama Ottolenghiho a Ixty Belfrageové na večeře ve všední dny, ohromující, ale snadno připravitelné pokrmy pro hosty i bombastická jídla pro uvolněné vaření – kuchařka představuje revoluční přístup k vaření zeleniny se zaměřením na chuť. Po zeleninových kuchařkách s názvem Hojnost a Ještě více hojnosti je třetím dílem vzdávajícím hold zelenině. Autor o knize řekl: „Zaměřuje se na pochopení, čím se zelenina odlišuje od jiných potravin, a v souvislosti s tím také na možnosti, jak její chuť a vůni zvýraznit a ozvláštnit. Ukazuje, jak vytvářet chuťové ‚bomby’, navržené speciálně pro zeleninu, a to pomocí procesu, párování a výběru potravin.“ Těšte se na celer pečený v celku na tři způsoby, mrkvovou kaši s kari kořením a hnědým máslem, chlazenou avokádovou polévku s olejem a křupavým česnekem, bezmasé ragú pečené na plechu, steaky ze žampionů portobello s fazolovou kaší nebo sorbet s vodním melounem a jahodami.
Autor: Yotam Ottolenghi, Ixta Belfrageová
Jazyk: česky
Vazba: pevná
Počet stran: 320
Formát: 20,2 x 27,8 cm
Překladatel: Dagmar Eisenmannová
Nakladatel: Slovart
Rok vydání: 2021
Jazyk: česky
Vazba: pevná
Počet stran: 320
Formát: 20,2 x 27,8 cm
Překladatel: Dagmar Eisenmannová
Nakladatel: Slovart
Rok vydání: 2021
Otázky a odpovědi
Zatím tu nejsou žádné otázky, zeptejte se jako první!
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.